Notice: Undefined index: custom_enquiry_buttons_css in /home/ekopeci/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-catalog-enquiry/classes/class-woocommerce-catalog-enquiry-frontend.php on line 940
TERMOMONT-Etažni štednjak-šporet TEMY PLUS P 25kW za centralno grijanje na drva - EKO PEĆI D.O.O.

TERMOMONT-Etažni štednjak-šporet TEMY PLUS P 25kW za centralno grijanje na drva

0,00 kn (sa PDV-om)

Dostupno uz narudžbu

Kategorija:

Opis

TERMOMONT – Etažni štednjak-šporet TEMY PLUS P 25 kW KLASIČNI MODEL

  • Kotao-štednjak-šporet TEMY PLUS P s pećnicom je namijenjen etažnom grijanju prostorija i za istovremeno kuhanje i pečenje. Uređaj je veoma jednostavan za korištenje i rukovanje.
  • Dimovodni izlaz je ostavljen na gornjoj strani grijaće ploče kao i sa zadnje strane kotla. Na taj način je kupcu prepušteno gdje će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smještaj kotla-štednjaka u prostoriji uz maksimalnu fleksibilnost.
  • Rama gornjih i donjih vrata kotla je izrađena od sivog ljeva. Gornja vrata ložišta su izrađena od vatrostalnog stakla koje je samočisteće zahvaljujući otvoru za provjetravanje istog. Pećnica je izrađena od prokromskog čelika.
  • Velika zapremina kotlovske vode u ložištu (48 litara) garantira sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla za centralno grijanje.
  • Serijski ugrađen automatski regulator promaje, termomanometar, termometar pećnice kao i spiralni bakarni izmjenjivač za ugradnju ispusnog termičkog ventila su dodatni dijelovi koji se isporučuju uz ovaj kotao. Ugradnja ispusnog termičkog osigurača je obavezna za ovaj proizvod – za više detalja pročitajte uputstvo (link se nalazi na dnu stranice).
  • Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplinu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 kW) kao i pećnici (2KW). Odavanje topline prema grijačoj ploči iznosi oko 2-3 kW. Ostatak se predaje instalaciji centralnog grijanja.
  • Toplinska snaga važi za cjepanice drveta min. kalorijske snage 15 MJ/kg.
  • Kotao posjeduje ljetnji, zimski i kombinirani režim rada.
  • mogućnost narudžbe štednjaka u lijevoj ili desnoj orjetaciji.
  • Jamstvo na vodopropusnost kotla je 5 godina, a na ostale dijelove 2 godine uz obaveznu ugradnju ispusnog termičkog ventila.

TIP ŠTEDNJAKA

TEMY PLUS P 25

Ukupna snaga

25 KW

Snaga predana instalaciji cent.grijanja

18 KW

Širina (mm)

1130

Visina (mm)

855

Dubina (mm)

670

Potrebna promaja (Pa)

15

Polazna / Povratna cijev (col)

1“

Težina (kg)

282

Otvor dimnjače (mm)

ø148

Zapremina kotla vodeni dio

48 lit

Max. radni pritisak

2,5 bar

Dimenzije pećnice

350 x 230 x 405 mm

temy 2018 srb(1)